WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Krewetki z patelni z białym winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybka i smaczna przekąska. Ja te krewetki podaję prosto z patelni, na której się smażyły ze świeżym pieczywem, które można maczać w powstałym sosie.

Krewetki z patelni z białym winem

Składniki:

Krewetki z patelni z białym winem

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z patelni z białym winem
Krewetki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Zdejmujemy też pancerzyk, ogonki możemy zostawić. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią pokrojony czosnek i papryczkę chili z wyjętymi nasionkami. Chwilę wszystko podsmażamy i wrzucamy krewetki. Podsmażamy minutę, podlewamy białym wytrawnym winem, odrobinę solimy i dusimy, aż część sosu odparuje, a krewetki będą gotowe. Podajemy gorące.

Tagi:

krewetki