Sposób przygotowania:
Smażone krewetki z groszkiem
PRZYGOTOWANIE: Ugotować mrożony groszek wedle instrukcji na opakowaniu. Do miski z letnią wodą włożyć krewetki do czasu rozmrożenia. Jeśli krewetki są całe, należy je obrać i oczyścić pozostawiając jedynie ogony. Pomidory obrać ze skórki i wydrążyć miąższ, resztę pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej z masłem, dodać drobno posiekany czosnek wraz z chili i smażyć ok. pół minuty. Dodać pomidory i dusić na małym ogniu do ich zmięknięcia po czym dodać śmietanę i jogurt. Następnie dorzucamy ugotowany groszek i krewetki, dolewamy brandy/koniak/wino i dusimy wszystko do 5 minut pod przykryciem. Na sam koniec dodajemy koperku i pietruszki, solimy do smaku i pokrapiamy cytryną. Podawać z kawałkiem bagietki. SMACZNEGO