Sposób przygotowania:
Krewetki z ryżem na obiad
Margarynę wykładamy na patelnię, następnie na patelni dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, podsmażamy chwilkę.Krewetki płuczemy, ja je płukałem kilkakrotnie ze względu na ich zapach. Wykładamy na patelnie z margaryną i cebulą, mieszamy. Podsmażamy ze sobą, następnie dodajemy pokrojone pomidory. jeżeli chcemy możemy je wcześniej sparzyć i obrać ze skóry. W dalszym etapie dodajemy wyciśnięty czosnek przez praskę. Potem zalewamy 1/3 szklanką wody, ja użyłem przegotowanej z czajnika. Doprawiamy do smaku przyprawami, oczywiście możecie dodać swoje. Ważne: Krewetki powinny być chrupiące, wtedy smakują wspaniale. Na talerz wykładamy ryz, na niego wykładamy krewetki i posypujemy serem żółtym startym ta tarce jarzynowej na jej największych oczkach. smacznego.