eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krewetkowa impresja Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 22

Kózka przygotuje, konik zajada i się oblizuje Pyszna sałatka krewetkowa.

Krewetkowa impresja Eli

Składniki:

Krewetkowa impresja Eli

 

  • 1 opakowanie makaronu ryżowy nitki Tao Tao
  • 40 dkg krewetek marynowanych w oleju
  • 3 awokado
  • 2 grejfruty czerwone
  • sól,pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier puder do smaku
  • majonez według uznania

Sposób przygotowania:

Krewetkowa impresja Eli
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Grejfruty obrać,podzielić na cząstki,usunąć gorzkie błonki i pokroić w kostkę.Duże krewetki pokroić w krążki(małe koktajlowe zostawić w całości).Awokado obrać i pokroić w kostkę.Dodać sól,pieprz,przegnieciony przez praskę czosnek,cukier puder do smaku i majonez,wymieszać.Na dno kieliszków koktajlowych wyłożyć makaron.Na makaron wyłożyć sałatkę krewetkową.Ozdobić kawałkami grejfruta i krewetkami.Natychmiast podawać. Smacznego!