Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krokie-dogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Połączenie krokietów i hot-dogów

Krokie-dogi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokie-dogi

 

 

Sposób przygotowania:

Krokie-dogi
Z papryki wyciąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na suchej patelni przesmażyć. Ostudzić Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. Ser żółty zetrzeć na dużych oczach, parówki obrać z osłonek i przeciąć na pół. Na każdego naleśnika nasypać trochę sera żółtego, położyć pół parówki i łyżkę podsmażonej papryki,posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć jak krokiety. W jajku z mlekiem zanurzać każdego krokieta, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoto-brązowo. Podawać z keczupem, sosem czosnkowym lub do barszczu.
Krokie-dogi
Z papryki wyciąć gniazda nasienne umyć osuszyć i pokroić w kostkę Na suchej patelni przesmażyć Ostudzić
Krokie-dogi
Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki
Krokie-dogi
Ser żółty zetrzeć na dużych oczach parówki obrać z osłonek i przeciąć na pół
Krokie-dogi
Na każdego naleśnika nasypać trochę sera żółtego położyć pół parówki i łyżkę podsmażonej papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć jak krokiety