Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem mielonym i serem
Mięso dajemy na patelnie przyprawiamy i smażymy ok 15 min - od czasu do czasu mieszamy.
Po usmażeniu mięso wyciągamy do naczynia i czekamy, aż przestygnie. Następnie dodajemy do niego starty ser i jajko.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, sól, jako, olej. Miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencje. Ciasto naleśnikowe smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Na naleśnika dajemy farsz i zawijamy, następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.
Po usmażeniu mięso wyciągamy do naczynia i czekamy, aż przestygnie. Następnie dodajemy do niego starty ser i jajko.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, sól, jako, olej. Miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencje. Ciasto naleśnikowe smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Na naleśnika dajemy farsz i zawijamy, następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.