WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Krokiety z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, delikatne, ale też pełne smaku i chrupiące krokiety z leśnymi grzybami i cebulką. Idealne do barszczu.

Krokiety z grzybami

Składniki:

Krokiety z grzybami

Naleśniki

Farsz

Inne

Sposób przygotowania:

Krokiety z grzybami

Naleśniki

Krokiety z grzybami
Do krokietów smażymy dość cienkie naleśniki.

Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Dodajemy szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny, po czym smażymy dość cienkie naleśniki.

Grzyby

Krokiety z grzybami
Do farszu najlepsza jest mieszanka wszystkich grzybów.

Grzyby obieramy i myjemy. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy 10 minut. Dokładnie odcedzamy i studzimy.

Farsz

Krokiety z grzybami
Usmażone grzyby z cebulką dokładnie mielimy.

Na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę i dodajemy grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy, aż odparują. Studzimy, a następnie mielimy w robocie lub maszynce do mięsa.

Smażenie

Krokiety z grzybami
Krokiety panierujemy i smażymy na złoty kolor.

Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy krokiety. Maczamy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.