Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i fetą
Składniki na naleśniki przekładamy do miski - miksujemy. Ciasto uzyskujemy konsystencji śmietany.
Z uzyskanego ciasta smażmy cienkie naleśniki (wychodzi około 10 szt).
Farsz:
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, przekładamy do cebuli, solimy i dusimy do odparowania. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Do zimnych pieczarek dodajemy pokrojony ser, mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zawijamy.
Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażmy na rozgrzanym tłuszczu do zarumieniania z dwóch stron.
Z uzyskanego ciasta smażmy cienkie naleśniki (wychodzi około 10 szt).
Farsz:
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, przekładamy do cebuli, solimy i dusimy do odparowania. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Do zimnych pieczarek dodajemy pokrojony ser, mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zawijamy.
Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażmy na rozgrzanym tłuszczu do zarumieniania z dwóch stron.