Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotleciki w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką. Pieczone danie z chrupiącą panierką.

Kotleciki w migdałowej panierce

Składniki:

Kotleciki w migdałowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki w migdałowej panierce

ETAP 1:

Kotleciki w migdałowej panierce

1. Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

ETAP 2:

Kotleciki w migdałowej panierce

2. Do miski wsypujemy bułkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.

3. Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.

9. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C.

ETAP 3:

4. Kotlety gotowe.

5. Smacznego.