Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane ryżem oraz mięsem
Mieszankę ryżową przygotowujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i drobno kroimy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę z czosnkiem, przesmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy do miękkości, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy paprykę, sól, pieprz i zioła prowansalskie, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do mięsa dodajemy ugotowaną mieszankę ryżową i jajka, mieszamy.
Papryki myjemy, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy je farszem. Przekładamy je do naczynia do zapiekania.
Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy, posypujemy serem i ponownie wkładamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 10 minut.
Podajemy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę z czosnkiem, przesmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy do miękkości, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy paprykę, sól, pieprz i zioła prowansalskie, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do mięsa dodajemy ugotowaną mieszankę ryżową i jajka, mieszamy.
Papryki myjemy, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy je farszem. Przekładamy je do naczynia do zapiekania.
Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy, posypujemy serem i ponownie wkładamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 10 minut.
Podajemy.