Sposób przygotowania:
Krokiety z nadzieniem porowo mięsnym
Kapustę białą kroimy w paseczki jak na bigos.Gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy kapusta zrobi się miękka odcedzamy ją lekko studzimy i siekamy. Następnie robimy ciasto na naleśniki. Miksujemy mleko z jajkiem odrobiną soli i ok 3 łyżkami oleju. Dodajemy mąkę aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu. Zostawiamy troszkę ciasta aby móc potem namoczyć krokiety przed smażeniem. . Pora kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy kapustę , mieszamy i dodajemy mięso mielone. Wszystko razem smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz smażymy ok 10 min,aż mięso mielone będzie podsmażone. Do usmażonych naleśników nakładamy farsz zwijamy. Obtaczamy w cieście od naleśników i w tartej bułce. Smażymy na oleju. Usmażone układamy na papierowym ręczniku odsączmy z tłuszczu i podajemy.