Sposób przygotowania:
Krokiety z tortilli z kaszą bulgur
Kiszoną kapustę drobniej pokroić i ugotować do miękkości w wodzie z cukrem, następnie wylać na sito i dobrze odcedzić.
Pieczarki drobno posiekane usmażyć z drobno posiekaną cebulą na oleju, dodać do kiszonej kapusty.
Kaszę bulgur ugotować do miękkości, odcedzić na sitku z wody, dodać do kapusty, wsypać kucharka, paprykę ostrą, tartą bułkę i wszystko wymieszać.
Nakładać farsz na każdy placek tortilli, rozsmarować po całości i zwinąć w rulon, dłonią lekko rozpłaszczyć, pokroić na porcje.
jajka roztrzepać z olejem (panierka lepiej się trzyma), solą, pieprzem, porcje tortilli maczać w jajku, obtoczyć tartą bułką i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.
Pieczarki drobno posiekane usmażyć z drobno posiekaną cebulą na oleju, dodać do kiszonej kapusty.
Kaszę bulgur ugotować do miękkości, odcedzić na sitku z wody, dodać do kapusty, wsypać kucharka, paprykę ostrą, tartą bułkę i wszystko wymieszać.
Nakładać farsz na każdy placek tortilli, rozsmarować po całości i zwinąć w rulon, dłonią lekko rozpłaszczyć, pokroić na porcje.
jajka roztrzepać z olejem (panierka lepiej się trzyma), solą, pieprzem, porcje tortilli maczać w jajku, obtoczyć tartą bułką i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.