Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Królewskie gofry pełnoziarniste

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i nieco zdrowsze gofry pełnoziarniste- moje ulubione.

Królewskie gofry pełnoziarniste Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Królewskie gofry pełnoziarniste

 

 

Sposób przygotowania:

Królewskie gofry pełnoziarniste
Oddzielnie łączymy składniki suche (mąki, cukier, proszek do pieczenia i sól), w oddzielnym naczyniu pozostałe mokre - jaja, mleko, skórkę z cytryny, ekstrakt waniliowy i olej. Stopniowo łączymy składniki mokre z suchymi. Kiedy powstanie nam dość gęste gładkie ciasto rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy ją za pomocą pędzelka olejem. Wylewamy ciasto i pieczemy gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami- owocami, cukrem pudrem, dżemem, miodem czy bitą śmietaną (kremówkę ubijamy z miodem i ekstraktem waniliowym). Smacznego!
Królewskie gofry pełnoziarniste
Etap 1 gofry pełnoziarniste z bitą śmietaną i pomarańczą