Sposób przygotowania:
Bananowa delicja- bez pieczenia
Prostokątną formę wykładamy folią spożywczą. Spód wykładamy delicjami o smaku pomarańczowym, a pozostawione między nimi dziury zasypujemy pokruszonymi herbatnikami. Odlewamy szklankę mleka, w której rozpuszczamy budynie waniliowe. Resztę zagotowujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Odkładamy do wystygnięcia.
W tym samym czasie rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w ilości wody podanej na opakowaniu.
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Obieramy banany i kroimy w plasterki.
Masę dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Wykładamy kolejną porcję kremu, banany i herbatniki, znowu masa, banany i przykrywamy całość galaretką.
Ciasto odkładamy do lodówki do schłodzenia.
W tym samym czasie rozpuszczamy galaretki pomarańczowe w ilości wody podanej na opakowaniu.
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Obieramy banany i kroimy w plasterki.
Masę dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Wykładamy kolejną porcję kremu, banany i herbatniki, znowu masa, banany i przykrywamy całość galaretką.
Ciasto odkładamy do lodówki do schłodzenia.
zbysiowa
rzelkazag
angelka181287
rzelkazag
angelka181287
Zrobiony, spróbowany... Rewelacja! Pychotka :) dzięki za przepis :)
rzelkazag