Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z kremem maślanym
Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem i sodą, dodajemy olej, startą na drobno marchew, żółtka i sok ananasowy. Łączymy wszystkie składniki i delikatnie dodajemy pianę z białek. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Studzimy powoli i przekrawamy na pół.
Zimne masło ubijamy na puszystą masę dodając na przemian po 1 żółtku z wyparzonego jaja i połowie cukru pudru z kakao. Na koniec dodajemy rum, miksujemy i przekładamy ciasto.
Dekorujemy polewą czekoladową.
Zimne masło ubijamy na puszystą masę dodając na przemian po 1 żółtku z wyparzonego jaja i połowie cukru pudru z kakao. Na koniec dodajemy rum, miksujemy i przekładamy ciasto.
Dekorujemy polewą czekoladową.