Sposób przygotowania:
Krówka
1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sproszkowanym budyniem. Stale ubijając, dodawać do piany na przemian żółtka i mąkę. Ciasto przelać do przygotowanje blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 175st. Ostudzić. Nasączyć przestudzoną słodką kawą. 2. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier puder oraz żelatynę. Dodać nasiona wanilii oraz mleko. Krótko zmiksować. Masę wyłożyć na zimne, nasączone ciasto. 3. Masło, śmietankę i krówki stopić na bardzo małym ogniu lub na parze. Dodać mleko w proszku. Na cieście rozłożyć karkersy, jeden obok drugiego. Rozsmarować polewę, posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić.