czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Krówkowiec na herbatnikach

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smakuje wszystkim a głównie dzieciom.

Krówkowiec na herbatnikach

Składniki:

Krówkowiec na herbatnikach

 

  • 50 dkg cukierków krówek
  • 1,5 szklanki mleka
  • budyń waniliowy lub śmietankowy
  • pół kostki masła
  • ok.70 dkg bakalii - najlepiej różnych orzechów i migdały
  • 1 czekolada deserowa
  • herbatniki lub krakersy do wyłożenia formy

 

Sposób przygotowania:

Krówkowiec na herbatnikach
Przygotowanie:Dno blaszki wyłożyć herbatnikami lub krakersami. Można też w to miejsce upiec dwa placki kruchego ciasta.Migdały i orzechy obrać za skórki i drobno posiekać.Do garnka włożyć krówki (bez papierków) i dodać masło.Postawić na gazie i mieszając dolać 1 szklankę mleka.Rozpuszczać mieszając aż powstanie jednolita masa.W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy i mieszając dodać do masy.Gdy masa się ponownie zagotuje dodać bakalie i mieszając szybko wylać na ciastka.Wierzch udekorować kleksami rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.