Sposób przygotowania:
Krucha tarta a la "ciasto Milionera"
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej kakao, puder i proszek - mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę i jajko - zagniatamy ciasto. Kule ciasta owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto posypujemy mąką i wałkujemy na cienkie. Formę do tarty delikatnie natłuszczamy. Ciasto nawijamy na wałek, następnie rozwijamy je na foremce. Dociskamy do dna i boków, pozbywamy się nadmiaru ciasta. Tartę nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i posypujemy ryżem - żeby nie urosło. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180stopni, po tym czasie zdejmujemy folię, i pieczemy jeszcze jakieś 10 minut. Gdy tarta ostygnie, nakładamy na nią masę kajmakową i równomiernie rozprowadzamy. Czekolady łamiemy na kawałki i podgrzewamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło - cały czas mieszamy by się nie przypaliła! Orzechy drobno siekamy lub rozgniatamy tłuczkiem i wysypujemy je na kajmak. Następnie wylewamy czekoladę - łyżeczką wyrównujemy, by cała warstwa była zakryta. Tartę wkładamy do lodówki. Można ozdobić bitą śmietaną, czekoladowymi dekoracjami, orzechami.