Sposób przygotowania:
Krucha tarta z rabarbarową marmoladą.
Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do garnka, wsypać cukier, dodać skórkę pomarańczową. Ciągle mieszając, usmażyć marmoladę. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać żółtka z jajek ugotowanych na twardo utarte na tarce o drobnych otworach, wlać żółtko surowe, wsypać cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika a pozostałe odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, włożyć do przygotowanej formy. Na ciasto wyłożyć marmoladę z rabarbaru, wyrównać nożem. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce o dużych otworach i posypać po marmoladzie. Foremkę z tartą włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35 minut.