slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 979]

Kruche babeczki z kremem kakaowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo często korzystam z gotowych kupnych korpusów babeczek. Są idealnym składnikiem do przygotowania pysznych babeczek w kilka chwil.

Kruche babeczki z kremem kakaowym

Składniki:

Kruche babeczki z kremem kakaowym

 

  • 4 gotowe korpusy kruchych babeczek
  • 100 ml śmietanki 30% schłodzonej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka kakao naturalnego
  • płatki migdałowe
  • mięta

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z kremem kakaowym
Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy przesiane kakao i jeszcze chwilę razem miksujemy.

Do gotowych korpusów babeczek nakładamy delikatnie krem. Posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy miętą. Przechowujemy w lodówce aby krem był sztywny.

Polecam podawać do kawy.