Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kremem i owocamiETAP 1:
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki.
ETAP 2:
Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2 cm, każdą wylepiamy przygotowane formy na babeczki. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika na ok 15 minut.
ETAP 3:
Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder a następnie serki mascarpone i przestudzoną ale płynną czekoladę. Gotowym, schłodzonym kremem wypełniamy babeczki za pomocą szprycy, a następnie dekorujemy kawałkami owoców.
marietta
rzelkazag
Dziękuję!
karola25
rzelkazag
Dziękuję Karolciu :)