SUPERPRZEPIS

Kruche babeczki z kremem i owocami

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Kruche babeczki z kremem i owocami

Kruche babeczki z kremem z dodatkiem białej czekolady i sezonowymi owocami. Znikają w mgnieniu oka :)

Składniki:

Kruche babeczki z kremem i owocami

 

  • Na ok 40 babeczek:
  • Ciasto:
  • 35 dkg margaryny
  • 60 dkg mąki tortowej
  • 20 dkg cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z kremem i owocami

ETAP 1:

Kruche babeczki z kremem i owocami
Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy je w lodówce

Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki.

ETAP 2:

Kruche babeczki z kremem i owocami
Ciasto dzielimy i wypełniamy nim przygotowane foremki metalowe

Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2 cm, każdą wylepiamy przygotowane formy na babeczki. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika na ok 15 minut.

ETAP 3:

Kruche babeczki z kremem i owocami
Przestudzone kruche babeczki wypełniamy kremem i owocami

Krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder a następnie serki mascarpone i przestudzoną ale płynną czekoladę. Gotowym, schłodzonym kremem wypełniamy babeczki za pomocą szprycy, a następnie dekorujemy kawałkami owoców.