Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Babeczki ryżowe z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babeczki ryżowe bez pieczenia, nadziane kremem tortowym i dużą ilością świeżych owoców, to moja propozycja na letni, szybki deser.

Babeczki ryżowe z owocami

Składniki:

Babeczki ryżowe z owocami

Składniki na babeczki

Składniki na krem

 

  • Świeże owoce np. truskawki, maliny, jagody, czereśnie, wiśnie, porzeczki

Sposób przygotowania:

Babeczki ryżowe z owocami

Sposób przygotowania ryżowych miseczek

Wafle dokładnie kruszymy, mieszamy z wiórkami. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy masło i rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej, dodajemy pokruszone wafle, dokładnie wszystko łączymy. Foremki na muffiny wykładamy folią spożywczą, wykładamy masę waflową i formujemy miseczki, odstawiamy do lodówki.

Sposób przygotowania kremu

Do śmietany dodajemy, mleko, wsypujemy krem tortowy i ubijamy około 3 minuty.

Przygotowanie babeczek

Do schłodzonych miseczek waflowych wkładamy pokrojone owoce, nakładamy krem i dekorujemy owocami.