Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z nadzieniem zabaglione
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną i ugotowanymi na twardo żółtkami na wiórki ostrym długim nożem. Zsunąć na stos, zrobić dołek, wlać śmietankę, cukier waniliowy. Zagnieść i wyrabiać składniki na gładkie ciasto. Schłodzić z ok. 30 min. Międzyczasie natłuścić foremki i przygotować masę, ubijając żółtka z cukrem na parze do białości przez 20 min. Pod koniec dodać wino w dalszym ciągu mieszając z 5 min. Zestawić na bok naczynie i wystudzić. Ciasto na babeczki wyjąć, rozwałkować, a następnie rwać na średnie kawałki i wylepiać ciastem foremki. Ustawić foremki na blasze i wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piec z 15-20 min. Po upieczeniu wyjąć, przestudzić i wybić na deskę babeczki z foremek. Nadziewać schłodzonym kemem i podawać.
mysza75