Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kokosem
Mąkę posiekać z tłuszczem i dodać ubite na puch żółtka z cukrem, szybko zagnieść kruche jednolite ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i dobrze schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Białka ubić, dodając stopniowo cukier. Ubijać tak długo aż masa będzie lśniąca i cukier rozpuszczony. Wsypywać porcjami kokos i mieszać delikatnie łyżką (kokosu tyle ile przyjmą białka).
Posmarowane babeczki (foremki) tłuszczem wyklejamy ciastem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 5-7 minut; Wyjąć z pieca nałożyć na każdą babeczkę trochę powideł śliwkowych i masę kokosową. Babeczki włożyć do pieca i piec na złoty kolor. Ostudzone babeczki należy ozdobić polewą czekoladową.
SMACZNEGO!
Białka ubić, dodając stopniowo cukier. Ubijać tak długo aż masa będzie lśniąca i cukier rozpuszczony. Wsypywać porcjami kokos i mieszać delikatnie łyżką (kokosu tyle ile przyjmą białka).
Posmarowane babeczki (foremki) tłuszczem wyklejamy ciastem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 5-7 minut; Wyjąć z pieca nałożyć na każdą babeczkę trochę powideł śliwkowych i masę kokosową. Babeczki włożyć do pieca i piec na złoty kolor. Ostudzone babeczki należy ozdobić polewą czekoladową.
SMACZNEGO!
Ma-Gosia
eli_555