Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kremem karpatkowym
Zanim zabierzesz się za robienie babeczek wyjmij masło z lodówki nieco wcześniej, aby było miękkie. Do wysokiej miseczki lub innego naczynia przesiej mąkę pszenną oraz cukier puder. Do przesianej mąki dodaj żółtka, śmietanę oraz pokrojone na średnie kosteczki miękkie masło. Wszystkie składniki staraj się dokładnie połączyć za pomocą łyżki, a następnie ciasto zagniataj ręką na jednolitą masę. Gdy ciasto zagnieciesz na jednolitą masę uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na około 30 - 40 minut. Wychłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy i wykrawaj z niego kółka. Wykrojonymi kółeczkami wykładaj foremki na babeczki wysmarowane wcześniej tłuszczem. Babeczki piecz na złoty kolor w temp 150 stopni. W rondelku zagotuj 1,5 szklanki mleka. W reszcie mleka dokładnie rozmieszaj mąkę pszenną. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj cukier z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewaj przygotowany wcześniej roztwór cały czas dokładnie mieszając. Ugotuj budyń, a następnie odstaw go do wystudzenia. W makutrze dokładnie rozetrzyj za pomocą drewnianej kuli miękką margarynę. Do roztartej margaryny dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Całość ucieraj na jednolitą, puszystą masę. Przygotowanym kremem nadziewaj babeczki za pomocą szprycy.Smacznego! ;)