Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Żółtka oddzielić od białek, włożyć do gorącej wody na 15 min, następnie przetrzeć przez sitko i ostudzić.
Przesiać mąkę, dodać masło, posiekać, dodać cukier i przetarte żółtka, szybko zagnieść ciasto, odstawić na ok. 1 godz. do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm i wykrawać małe kółeczka.
Piec w temp. ok 220 st. na złoty kolor, po upieczeniu posmarować jedno kółko marmoladą lub polewą czekoladową i przykryć drugim.
Posypać cukrem pudrem.
Przesiać mąkę, dodać masło, posiekać, dodać cukier i przetarte żółtka, szybko zagnieść ciasto, odstawić na ok. 1 godz. do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm i wykrawać małe kółeczka.
Piec w temp. ok 220 st. na złoty kolor, po upieczeniu posmarować jedno kółko marmoladą lub polewą czekoladową i przykryć drugim.
Posypać cukrem pudrem.