Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Miękkie masło rozetrzeć ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia na jednolitą puszystą masę drewnianą łyżką, albo kulą. Dodać do masła mąkę i zagnieść miękkie, ale nie klejące się do rąk ciasto. Zawinąć ciasto w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Wyjmować kawałkami, ocieplać w rękach zagniatając, wałkować na oprószonej mąką stolnicy na grubość 1/2 cm. Wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 C do złotego koloru.(w zależności od wielkości od 10 do 20 minut).
Cukier puder wsypać do miseczki i wkładaj do niego jedno po drugim jeszcze ciepłe ciasteczka tak aby cukier dokładnie je obtoczył z każdej strony.
Wyjmować kawałkami, ocieplać w rękach zagniatając, wałkować na oprószonej mąką stolnicy na grubość 1/2 cm. Wykrawać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 C do złotego koloru.(w zależności od wielkości od 10 do 20 minut).
Cukier puder wsypać do miseczki i wkładaj do niego jedno po drugim jeszcze ciepłe ciasteczka tak aby cukier dokładnie je obtoczył z każdej strony.