Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka czekoladowe z kardamonem
1. Ciasto: Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mąki dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykrawamy ciasteczka. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Czekoladę łamiemy na mniejsze części, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mielony kardamon i dokładnie mieszamy.
3. Następnie rozpuszczoną polewą dekorujemy ciasteczka i odstawiamy do zastygnięcia. Rady: Z przepisu wyszło mi 46 ciasteczek.
2. Czekoladę łamiemy na mniejsze części, następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mielony kardamon i dokładnie mieszamy.
3. Następnie rozpuszczoną polewą dekorujemy ciasteczka i odstawiamy do zastygnięcia. Rady: Z przepisu wyszło mi 46 ciasteczek.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję :)
ciasteczka
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)