migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kruche ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kruche ciasteczka o smaku orzechów laskowych

Kruche ciasteczka orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ciasteczka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka orzechowe
Na stolnicę wysypać makę, dodać cukier puder, proszek do pieczenia i tarte orzechy laskowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Potem dodać margarynę i posiekać nożem z wymieszanymi składnikami. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce ok 1 godziny.Następnie ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykroić foremkami ciasteczka, ja wykroiłam serduszka i gwiazdki. Wycięte ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 10 minut aż ciasteczka lekko sie podrumienią. Wystudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Kruche ciasteczka orzechowe
Etap 1 Zagnieść kruche ciasto i chłodzic w lodówce
Kruche ciasteczka orzechowe
Etap 2 Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykroić foremkami ciasteczka
Kruche ciasteczka orzechowe
Etap 3 Wycięte ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruche ciasteczka orzechowe
Etap 4 Wystudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem