Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z aromatycznym dodatkiem
Mąkę pszenną, cukier puder oraz sól przesiewamy na stolnicę. Do mąki dodajemy świeżo zmieloną przyprawę, brązowy cukier oraz pokrojone w drobną kostkę masło lub margarynę, żółtka oraz śmietanę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm. Wykrawamy z niego ciasteczka w środku każdego mniejszą foremką robimy dziurkę. Tak przygotowane ciasteczka kładziemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Ciasteczka pieczemy 15 minut w temp. 190 st.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka przechowujemy np. w puszce.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm. Wykrawamy z niego ciasteczka w środku każdego mniejszą foremką robimy dziurkę. Tak przygotowane ciasteczka kładziemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Ciasteczka pieczemy 15 minut w temp. 190 st.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka przechowujemy np. w puszce.
Magdalenaa
misia5
Dokładnie :) Moja rodzinka uwielbia ciasteczka :) Znikają w oka mgnieniu :)
edytaha
misia5
I to jeszcze jak :) Tylko ręka odpada od mielenia takiej ilości przyprawy :) Ale smak ciasteczek rekompensuje ból nadgarstka :)