Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrzeCiasto:
![Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-kukurydziane-obtaczane-w-cukrze-518244.jpg)
Mąkę pszenną oraz kukurydzianą wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dodać masło, jajka i cukier.
Całość wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji.
Formowanie:
![Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-kukurydziane-obtaczane-w-cukrze-518245.jpg)
Z powstałego ciasta uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Obtaczanie:
![Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-kukurydziane-obtaczane-w-cukrze-518246.jpg)
Kuleczki dokładnie obtoczyć w cukrze.
Pieczenie:
![Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-kukurydziane-obtaczane-w-cukrze-518247.jpg)
Kulki bez spłaszczania i z 3 cm odstępu należy ułożyć na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Ciastka piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla