marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kruche ciasteczka migdałowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Migdały sparzyć,obrać z łupin,zemleć.Składniki na kruche ciasto przesiać na stolnicę,dodać masło i resztę.Zagnieść,rozwałkować,kroić i piec.

Kruche ciasteczka migdałowe.

Składniki:

Kruche ciasteczka migdałowe.

 

  • 20 dkg.mąki,
  • 20 dkg.masła,
  • 10 dkg.cukru pudru,
  • 10 dkg.migdałów.

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka migdałowe.
Migdały sparzyć,obrać z łupin,zemleć.Cukier puder przesiać.Mąkę
przesiać na stolnicę,dodać masło i zmieszać z mąką,siekając je dł-
-ugim ostrym nożem.Dodać migdały i cukier.zagnieść szybko ciasto,wywałkować na grubość 3/4 cm..ułożyć na blasze,o ile możności rozwałkować jeszcze wałkiem na blasze i wyrównać brzegi ciasta palcami..Wstawić do gorącego piekarnika.Piec 8-10
min.Gdy się lekko zrumieni,wyjąć i pokroić na kwadraty nożem i uło-
-żyć na półmisku.

Tagi:

ciastka kruche