Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka migdałowe.
Migdały sparzyć,obrać z łupin,zemleć.Cukier puder przesiać.Mąkę
przesiać na stolnicę,dodać masło i zmieszać z mąką,siekając je dł-
-ugim ostrym nożem.Dodać migdały i cukier.zagnieść szybko ciasto,wywałkować na grubość 3/4 cm..ułożyć na blasze,o ile możności rozwałkować jeszcze wałkiem na blasze i wyrównać brzegi ciasta palcami..Wstawić do gorącego piekarnika.Piec 8-10
min.Gdy się lekko zrumieni,wyjąć i pokroić na kwadraty nożem i uło-
-żyć na półmisku.
przesiać na stolnicę,dodać masło i zmieszać z mąką,siekając je dł-
-ugim ostrym nożem.Dodać migdały i cukier.zagnieść szybko ciasto,wywałkować na grubość 3/4 cm..ułożyć na blasze,o ile możności rozwałkować jeszcze wałkiem na blasze i wyrównać brzegi ciasta palcami..Wstawić do gorącego piekarnika.Piec 8-10
min.Gdy się lekko zrumieni,wyjąć i pokroić na kwadraty nożem i uło-
-żyć na półmisku.