Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka nadziane śliwkową nutellą
Makę przesiewamy, dodajemy cukier, masło, śmietanę i żółtka. Zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na 1 godzinę.
Następnie dzielimy na 6 równych części. Wałkujemy na kształt prostokąta i kroimy na prostokąty 4x5 cm. Na każdy mały prostokąt wykkładamy po łyżeczce nutelli i składamy na pół. Zlepiamy brzegi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego
Następnie dzielimy na 6 równych części. Wałkujemy na kształt prostokąta i kroimy na prostokąty 4x5 cm. Na każdy mały prostokąt wykkładamy po łyżeczce nutelli i składamy na pół. Zlepiamy brzegi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego