dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kruche ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 60
  • KALORIE: 50
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne ciasteczka orzechowe z dodatkiem cukru trzcinowego. Idealnie sprawdzą się jako przekąska dla dzieci.

Kruche ciasteczka orzechowe

Składniki:

Kruche ciasteczka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka orzechowe

Pierwszy etap:

Kruche ciasteczka orzechowe
Maśło miskujemy z cukrem trzcionowym i jajkami.

Miękkie masła miksujemy z cukrem i jajkami. Stopniową wsypujemy zmielone orzechy.

Drugi etap:

Kruche ciasteczka orzechowe
Zagniecione ciasto owijamy w folie i schładzamy.

Do masy wsypujemy mąką i sól. Całość dokładnie zagniatamy.

Formujemy gruby wałek, owijamy w folię i wkładamy do lodówki do schłodzenia na ok 1/2 - 1 godz.

Trzeci etap:

Kruche ciasteczka orzechowe
Ciasteczka układamy na blaszę i pieczemy na złoty kolor.

Ciasto rozwałkowujemy na k 1/2 cm. Wycinamy ciastka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor.
Smacznego!