Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka orzechowePierwszy etap:
![Kruche ciasteczka orzechowe Kruche ciasteczka orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-orzechowe-432140.jpg)
Miękkie masła miksujemy z cukrem i jajkami. Stopniową wsypujemy zmielone orzechy.
Drugi etap:
![Kruche ciasteczka orzechowe Kruche ciasteczka orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-orzechowe-432141.jpg)
Do masy wsypujemy mąką i sól. Całość dokładnie zagniatamy.
Formujemy gruby wałek, owijamy w folię i wkładamy do lodówki do schłodzenia na ok 1/2 - 1 godz.
Trzeci etap:
![Kruche ciasteczka orzechowe Kruche ciasteczka orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-orzechowe-432142.jpg)
Ciasto rozwałkowujemy na k 1/2 cm. Wycinamy ciastka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor.
Smacznego!