Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka rozmaitości
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z kostką tłuszczu roślinnego ostrym i długim nożem. Zsunąć na stos, zrobić dołek, wbić żółtka oddzielone od białek, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, kaszkę mannę, wiórki kokosowe, kleik ryżowy i rodzynki. Wyrabiać i zagnieść oraz zapakować w woreczek foliowy i schłodzić z 40 min. w lodówce. Natłuścić blachę i wyłożyć arkuszem pergaminu i nagrzać piekarnik do 200 st. C. Ciasto wyjąć i podzielić na pięć części i każdą przekręcić przez maszynkę do mas spożywczych, a na końcu przez szprycę z różnymi wyciętymi kształtami. Układać ciasteczka niedaleko siebie na blasze pokrytej pergaminem-każdy rządek różnie ukształtowanych ciasteczek ułożyć w pion. wstawić na 10-15 min. do gorącego piekarnika. Potem szybko wyjmować, zsuwać ciastka łopatką na talerze lub tacki. Piec do wyczerpania zapasu ciasta.