Sposób przygotowania:
Tartaletki Eli z bitą śmietaną i truskawkamiprzygotowanie ciasta
Ser biały zmielić w maszynce z sitkiem z małymi oczkami. Mąkę przesiać przez sitko. Do mąki dodać ser i lekko miękką margarynę. Całość dobrze wymieszać i włożyć do lodówki na 12 godzin.
przygotowanie tartaletek
Ciasto rozwałkować i wykroić dużą filiżanką kółka większe od foremek. Ciastem wykleić foremki i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. przez około 30 minut aż się zrumienią.
przygotowanie tartaletek cd
Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder.
przygotowanie tartaletek cd
Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i usunąć szypułki. Truskawki ułożyć na śmietanie i i od razu podawać tartaletki. Smacznego!
gusia1000