Sposób przygotowania:
Ciasteczka serowe nadziewane jabłkamiPrzygotowanie ciasta:
Ser zmielić w maszynce do mięsa. Mąkę przesiać,dodać margarynę startą na grubych oczkach tarki oraz zmielony ser.Zagnieść szybko i dokładnie ciasto.
Przygotowanie jabłek:
Jabłka umyć,obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę jabłka przekroić na 3-4 cząstki.
Wykrawanie krążków z ciasta:
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok.1/2 cm. Wykrawać szklanką krążki. Na boku każdego krążka ułożyć cząstkę jabłka.
ETAP 4:
Krążki ciasta złożyć na pół i zlepić tylko boki pierożków. Ułożyć ciasteczka w odstępach na przygotowanej wcześniej blaszce,wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Etap końcowy :
Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika do ok.190 stopni i pieczemy ok.20-25 min. Gorące ciasteczka ściągamy z blaszki i posypujemy cukrem z cynamonem.