bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Kruche ciasteczka z cukrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasteczka z cukrem, których po upieczeniu nie trzeba już przekładać. Idealne do kawki i herbatki.

Kruche ciasteczka z cukrem

Składniki:

Kruche ciasteczka z cukrem

Ciasto:

Dodatkowo do posmarowania ciastek

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z cukrem

ETAP 1:

Kruche ciasteczka z cukrem
Rozwałkować i wyrabiać różnymi foremkami ciasteczka, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

Masło lub margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier, śmietanę i proszek do pieczenia, wyrobić ciasto.

Rozwałkować i wyrabiać różnymi foremkami dowolne ciasteczka. Ułożyć je w formie wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

ETAP 2:

Kruche ciasteczka z cukrem
Piec około 15-20 minut w temp. 180 stopni.

Piec około 15-20 minut w temp. 180 stopni.