Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z kawą cappuccino
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkladamy do lodówki do schłodzenia na minimum pół godziny.
2. Po tym czasie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka.
3. Ciasteczka ukladamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 15 minut.
5. Upieczone ciastka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 4 blaszki ciasteczek.
Używamy dowolnego smaku kawy cappuccino.
2. Po tym czasie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka.
3. Ciasteczka ukladamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 15 minut.
5. Upieczone ciastka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 4 blaszki ciasteczek.
Używamy dowolnego smaku kawy cappuccino.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)
skuter5
Babeczka35
Dokładnie tak :)
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam upiec :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Bardzo polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
W takim razie bardzo polecam :)