Sposób przygotowania:
Ciasteczka z masą cappuccino
Mleko, masło lub margarynę, cukier, cappuccino oraz kakao dajemy do garnka, który stawiamy na niewielkim ogniu. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczenia się składników. Powstałą masę odstawiamy, by ostygła.
Do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i bardzo dokładnie miksujemy. Gotową masą napełniamy ciasteczka.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Do puszystej masy dodajemy po jednym żółtku. Na koniec partiami wsypujemy przesiane obie mąki oraz szczyptę soli. Miksujemy do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy kulę. Odrywamy porcje ciasta i robimy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku za pomocą np. trzonka drewnianej łyżki robimy wgłębienie.
Pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia. Upieczone studzimy. Do każdego wgłębienia nakładamy porcję masy cappuccino.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Do zimnej masy wsypujemy mleko w proszku i bardzo dokładnie miksujemy. Gotową masą napełniamy ciasteczka.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Do puszystej masy dodajemy po jednym żółtku. Na koniec partiami wsypujemy przesiane obie mąki oraz szczyptę soli. Miksujemy do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy kulę. Odrywamy porcje ciasta i robimy kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku za pomocą np. trzonka drewnianej łyżki robimy wgłębienie.
Pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia. Upieczone studzimy. Do każdego wgłębienia nakładamy porcję masy cappuccino.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
skuter5
misia5
Dziękuję:) Cieszę się, że Ci się podobają :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka