Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z mąki sojowo-kukurydz
Przygotowanie;
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać masło,posiekać dokładnie nożem,dodać utarte jajka z cukrem,śmietankę oraz cukier waniliowy.Zarobić ciasto nożem,a następnie zagnieść ręką i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować do grubości 1/2 cm i wyciąć foremkami ciastka o różnych kształtach,piec w temp.180-220s.c przez 10-15 minut.
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,dodać masło,posiekać dokładnie nożem,dodać utarte jajka z cukrem,śmietankę oraz cukier waniliowy.Zarobić ciasto nożem,a następnie zagnieść ręką i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkować do grubości 1/2 cm i wyciąć foremkami ciastka o różnych kształtach,piec w temp.180-220s.c przez 10-15 minut.