Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z orzechami i miodem.
Resztki kruchego ciasta z tarty, mielone orzechy i wyskrobane z dna słoika resztki miodu. Wszystko jest. Rozwałkuj wyjęte z lodówki ciasto na cienki placek. Ja wykorzystałem formę do muffinek, ale można po prostu wyciąć z ciasta szklanką kółeczka lub pokroić na kwadraty. Byle jak wylepiłem foremkę resztkami ciasta (jeżeli wycinasz ciasteczka - rozłóż je na blasze wyłożonej papierem). Wstaw do piekarnika (170 st. C), podpiekaj ok. 15 minut. W tym czasie w rondelku rozpuść miód i niewielką ilością wody, dodaj mielone orzechy i gotuj, aż masa zgęstnieje. Nałóż masę na podpieczone spody i włóż do piekarnika na jeszcze ok. 25 minut - aż masa będzie twarda. Kochanie, dobre było, ale czemu tak mało?