Sposób przygotowania:
Kuleczki kokosowe z migdałamiETAP 1:
Wiórki kokosowe wsypać do gorącego mleka, zamieszać.
ETAP 2:
Następnie dodać mleko w proszku, wymieszać, naczynie zawinąć w folię spożywczą, ostudzić.
ETAP 3:
Masło włożyć do miski, wsypać cukier puder, utrzeć na puszystą masę.
ETAP 4:
Do masy maślanej ucierając dodawać stopniowo likier i ostudzone wiórka kokosowe. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
ETAP 5:
Migdały zalać wrzącą wodą, osączyć, obrać ze skórki.
Z masy formować małe kuleczki, w środek wkładać po 1 migdale.
ETAP 6:
Następnie uformować kulki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, odłożyć do lodówki, schłodzić.
SylaUla