Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka Zosi
1. Roztrzep żółtka z cukrem pudrem (możesz to zrobić w mikserze) na taki kremowy kolor. 2. W tym czasie w drugiej misce przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodaj do niej posiekane masło. Rozgniataj tak długo aż uzyskasz sypką konsystencję. 3. Dodaj roztrzepane żółtka z cukrem pudrem. 4. Zarób ciasto, jeśli po paru minutach nie będzie formować się kulka lub ciasto nie będzie odchodzić od palców, dodaj trochę mąki. W między czasie dodaj łyżeczkę octu. 5. Owiń ciasto w folię aluminiową i włóż do lodówki na ok. 1 godzinę. 6. Rozwałkuj ciasto na ok. 1/2 cm. 7. Wykrawaj foremkami dowolne kształty. Świetnie prezentują się półksiężyce. 8. Na blachę połóż papier do pieczenia i wyłóż wykrawane kształty. 9. Do rozgrzanego piekarnika na 180 st.C. włóż blachę z ciasteczkami i piecz przez ok. 10 minut. Smacznego! ♥



