Sposób przygotowania:
Kruche ciastka maślane z marmoladą
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Do utartego masła dodajemy przesiany cukier puder i dalej miksujemy. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, wlewamy aromat waniliowy i mieszamy. Do maślanej masy przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i mieszam całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy i wykrawamy foremką kształt kwiatków. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdego kwiatka nakładamy troszkę marmolady. Ciastka pieczemy w nagrzanym do 180*C piecu ok. 10 - 12 minut.