kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Maślane pałeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kruche i maślane ciasteczka idealna jako niezobowiązująca przekąska do kawki. Lubią je nie tylko dzieci ;)

Maślane pałeczki

Składniki:

Maślane pałeczki

 

  • 6 łyżek cukru
  • 200g miękkiego masła
  • 250g mąki tortowej
  • miąższ z pół laski wanilii lub aromat waniliowy

Sposób przygotowania:

Maślane pałeczki
Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać wanilią i mąkę i kontynuować miksowanie aż składniki się dokładnie połączą. Ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej lub maszynki do ciastek i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia paski. Piec w 160 stopniach C przez około 12-15 minut. Ciasteczka świetnie smakują zanurzone do połowy w rozpuszczonej czekoladzie.