Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ciastka z kaszą i czekoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne, szybkie w przygotowaniu, kruche ciasteczka z dodatkiem kaszy manny i posiekanej mlecznej czekolady.

Ciastka z kaszą i czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka z kaszą i czekoladą

 

  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 kostka palmy
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Ciastka z kaszą i czekoladą
Obie czekolady grubo posiekać. Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej czekoladę, kaszę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta formować w oprószonych mąką dłoniach kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Kulki ciasta spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się kruche. 
Ciastka z kaszą i czekoladą
Obie mleczne czekolady grubo posiekane.
Ciastka z kaszą i czekoladą
Palma czekolada i pozostałe składniki przełożone do miski.
Ciastka z kaszą i czekoladą
Ciasto zagniecione ze wszystkich składników.
Ciastka z kaszą i czekoladą
Spłaszczone kulki ciasta ułożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.