Sposób przygotowania:
Kruche ciasto śliwkowo - truskawkowo - borówkowe1.
Do miski wsypać mąkę krupczatkę i pszenną oraz włożyć pokrojone masło.
2.
Wbić żółtka jajek, dosypać cukier trzcinowy oraz proszek do pieczenia. Wyrobić rękami na jednolitą masę i schłodzić w lodówce.
3.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozłożyć 2/3 ciasta.
4.
Na ciasto poukładać połówki śliwek.
5.
Między śliwki powkładać świeże truskawki.
6.
Wierzch posypać świeżymi borówkami amerykańskimi.
7.
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem pudrem. Później rozłożyć ją na owocach.
8.
Na pianę posypać resztę ciasta.
9.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 45 minut.
10.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku do ostudzenia.
11.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !