Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto morelowo- nektarynkowePrzygotowanie ciasta

Ciasto:Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję margarynę i wszystko razem siekam nożem. Następnie dodaję jajko, żółtka, cukry, śmietanę, poruszone drożdże oraz cukier waniliowy. Zagniatam ciasto.
Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x35cm. Ciasto posypuję bułką tartą.
Wyłożenie owoców

Z nektaryn i moreli usuwam pestki. Owoce kroję w półplasterki i układam na cieście. Morele i nektaryny posypuję cukrem waniliowym.
Pieczenie

Drugą część ciasta rozwałkowuję i i wykładam na owoce na blaszce. Ciasto wystające ponad brzegi odcinam nożem. Wierzch ciasta nakłuwam widelcem. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem.
Jagodowa
Magdalena88