Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniową pianką i truskawkami
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i cukier puder,wymieszać. Następnie dodać margarynę i posiekać z mąką nożem. Potem dodać żółtka i zagnieść rękoma ciasto. Gotowe ciasto podzielić je na dwie części (jedna część większa tak ok 2/3 ciasta druga mniejsza 1/3), obie części zawinąć w folię i włożyć na 2-3 godziny do zamrażarki. Przygotować blachę (24x30) - natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć większą część zamrożonego ciasta. Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 200 C i podpiec na złoty kolor, wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę , utrwalić cukrem. Ciągle ubijać i dodawać porcjami budynie a potem strużką wlać olej. Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto. Na pianie ułożyć owoce. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200C i piec ok 40 minut aż wierzch ładnie się zarumieni.